Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan till träning för Ulf Johansson

Nyheter


Inbjudan

Trossnäs fältrittklubb inbjuder härmed till den första av två tredagarskurser i fälttävlan för auktoriserad A-tränare

Ulf Johansson

Medlemmar i Trossnäs fältrittklubb har förtur till kursen samt subventionerad avgift!

Första datumet är 27-29 april och det andra 8-10 juni. Kursen hålls på Trossnäs fältrittbana som är en komplett bana upp till H100/ P1*.  

Presentation Ulf Johansson: Sedan 1994 har Ulf arrangerat kurser och träningar i fälttävlan.  Han har under flera år tillhört landslaget i fälttävlan och har bla ridit VM vunnit SM och NM. Ulf har även flera placeringar i internationell fälttävlan och har coachat Irlands Young riders lag på EM 2006 och 2007.

Målgrupper: Då Trossnäs fältrittklubb önskar bredda fälttävlan i Värmland vänder vi oss till alla grupper av terrängryttare.

De som vill komma ut på banan för att njuta av spänningen och den naturliga framåtbjudning som detta ger. Utan prestationskrav eller mål att tävla. Ulf har en härlig förmåga att ge både ryttare och hästar en positiv känsla och en bra start på terränghinder.

De yngre barn/ungdomar i länet som vill prova på och kanske kan bli fångade av den spännande sporten. Vi kommer att erbjuda specialanpassade mindre hinder om små ponnyer och ryttare önskar deltaga.

De ryttare som ridit terräng innan och som vill utvecklas lite mer. Kanske har du redan tävlat lite eller behöver en liten knuff att komma vidare. Om du har önskan och kunskapen för att ta fälttävlanskortet så finns möjlighet efter denna kurs att genom Ulf få det.

De ryttare som redan är igång och tävlar har här en möjlighet att få riktigt kvalificerad hjälp. Det kan vara med ev svagheter i din egna ridning eller att ta sig an hindertyper som kanske skapat problem tidigare eller bara finslipa ridningen.

Upplägg: Grupper kommer att indelas efter kunskap och mål. Det är viktigt att du anger din tidigare erfarenhet och vad du önskar av denna kurs så att vi kan anpassa kursens olika grupper efter de uppsatta målen. Exakt upplägg presenteras när grupperna är klara.

De orutinerade fälttävlansryttarna kommer att få prova på olika slags hindertyper anpassade efter deras kunskapsnivå. Ulf är fenomenal på att lämna alla ryttare och hästar med stort självförtroende oberoende på utgångspunkt och mål med sin ridning. Om du är sugen på att börja tävla blir upplägget med detta som mål, är du mer intresserad av att ha kul med din häst och vinna en naturlig framåtbjudning så blir det mindre tävlingstänk.

Även de yngre ryttarna är mycket välkomna att deltaga. Vi hoppas på en grupp med mindre ponnyer och vi har börjat planera för några nya anpassade hinder för de minsta. Upplägget blir lekfullt och vi provar på så mycket olika hindertyper som gruppen klarar av. Här blir det mycket individuellt så att alla kan lämna helgen stärkta och sugna på att fortsätta sin utbildning.

De ekipage som redan är aktiva på tävlingsbanan kan med fördel meddela om de har några specifika svårigheter de önskar att få hjälp att lösa. Ulf kommer att sätta ihop ett upplägg som passar ryttarnas mål med kursen och de eventuella svagheter som ryttarna har kommer han att upptäcka och finslipa.

Vi startar på fredag em från 15.00 med ett ridpass på terrängbanan för att stämma av alla ekipage inför helgen. Beroende på utbildningsgrad och mål med kursen kommer även vanliga hinder att användas för att få häst och ryttare förberedda på den slags ridning som är kännetecknande för just terränghoppning.

Lördag rider vi fm och em på terrängbanan och avslutar med ett teoripass. Söndag rids ett pass på fm. De som under helgen visat tillräckliga kunskaper har här möjlighet att rida upp för fälttävlanskortet. En andra möjlighet finns under nästa inplanerade kurs i juni.

Mer detaljer vad gäller lokal för teori och exakta tider kommer att bero på antalet anmälningar. Om du behöver övernattning för häst/ryttare ange detta så kan vi förmedla kontakter.

Pris: Aktiva medlemmar i Trossnäs fältrittklubb (medlem som inte tävlar för annan klubb) 1800 kr.

Övriga 2100 kr inklusive anläggningsavgift. Ev finns möjlighet att deltaga på enstaka ridpass, anmäl ditt önskemål så återkommer vi.

Pris enstaka ridpass 600 kr som betalas om plats meddelas.

Anmälan: Maila din anmälan till This is a mailto link senast 20 april och sätt in kursavgiften på Pg 9216889-7. Anmälan är bindande och kursavgiften kan inte återbetalas, men ersättare får användas om de har samma nivå alt det finns plats i passande grupp. Om kursen blir fulltecknad har våra medlemmar förtur till platserna. Efteranmälan endast om det finns plats kvar i passande grupp.  

Antal platser: Vi har möjlighet att ta emot max 25 ekipage under helgen. Först till kvarn gäller, uppge om du är medlem i klubben och har rätt till förtur samt subventionerad anmälningsavgift.

Varmt välkomna önskar styrelsen för Trossnäs fältrittklubb

Uppdaterad: 02 APR 2018 09:38

 


Vill du träna terräng på Trossnäs? Klicka här!


 Ska du betala anläggningsavgift? Se här

 

Vi tar swish! Betala din medlemsavgift snabbt och säkert.


På förekommen anledning vill vi påminna om reglerna för utnyttjande av föreningens terrängbana!

När du betalar avgiften förbinder du dig att följa de regler som gäller.


Nyheter från distriktet.


Svårt att hitta hit? Här har du vägbeskrivningen till våra banor.

Postadress:
Trossnäs FRK Karlstad - Ridsport
Fanny Badh, Rudsbergsvägen 28
65466 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info